Нелсон Родригес, бразилски журналист и новелист

Нелсон Родригес, бразилски журналист и новелист:

Във футбола най-големият слепец е този, който вижда само топката.

неделя, 18 септември 2011 г.

"Михаел Йонинг" срещу Михаел Йонинг


Представям ви някои от най-остроумните поустове в профила на потребителя в Туитър "МихаелЙонинг", когото Михаел Йонинг има намерение да съди. Дали си заслужава, можете да прецените и сами!


‎"Понеже Хамбургер ШФ съзнателно се обявява срещу комерсиализацията, срещу Байер Леверкузен ням да играем на пълните си възможности."

"Дали във Валенсия играе футболист, който се казва Манчестър?"

"Не сме равностоен противник на Леверкузен, това е ясно. Леверкузен е от Чемпиънс лийг, а ние сме от Съркъл лийг."

"Следващата седмица Вестерман ще играе като единствен нападател, защото защитата трябва да започва още от нападателите."

"Днес ние подходихме малко небрежно към възможностите ни за гол. При малко повече късмет можехме да спечелим с 6:5." (След 0:5 срещу Байерн)‎"Трябва да престанем да гледаме само крайния резултат. Елия например загуби доста по-малко топки, отколкото срещу Херта." (След загуба на Хамбург)

"Днес 45 минути (един учебен час) обяснявах на момчетата, че обезвреждането на Тони Полстер е ключът към победата срещу Кьолн." (срещу Байерн на почивката Йонинг е предупредил играчите на Хамбург да внимават с включването на Клозе, който обаче от няколко месеца е бил играч на Лацио)

"Нито Полстер, нито Литбарски са в разширения състав на Кьолн. Според мен това ще да е някой психологически трик на Сулбакен."

"Безобразна идиотщина на Германския футболен съюз! Вчера се разбрах с Патрик Хелмес, а днес научавам, че са затворили трансферния прозорец." (публикувано на 5 септември)

"Благодаря още веднъж на всички фенове на Занкт Паули, които на техния стадионен празник ме окуражиха да продължа работата си в Хамбургер ШФ."

"Резервирах 14 дни ваканция в Бразилия. Започва на 11 септември. Надявам се да няма никакви пречки с изпращането ми в почивка."

"Горе главата. Откакто ме няма, настанаха тежки времена за младите играчи. Ще дойдат и по-добри времена." (На профила на Нюрнберг)"Пушещи глави и озадачени лица след тактическия разбор. Бремен може да идва! Или май играехме като гост? Пълен организационен стрес!"

"Дори след като Мертесакер премина в Атлетико, Бремен има играчи като Налдо, Тодт и Бирофка, които разполагат с огромен потенциал."

"Автобусът на отбора отпътува без мен. Може да се случи. Добре, че имам карта за влака."

"Само 2 допуснати гола, дефанзивната ми тактика дава своите плодове. В края на февруари спечелването на точка трябва да е вече реалистично."

Току-що се събудих облян в пот. Сънувах, че имам помощник-треньор, който иска да ми вземе работата. За щастие назначихме Фани Хайнеман."

"Ще пишем история и ще печелим титли - за начало ще започнем с рекорда на Тасмания Берлин."

"В събота идва Гладбах за контрола. Че Ройс ще стане велик играч, пророкувах още преди 2-3 седмици." (преди вчерашния мач с Гладбах)

"Мисля, че трябва да се престане треньорската работа да се редуцира само до спортния успех."

"Тренировката успешно е приключена, сигурен съм, че днес няма да загубим мача си с Кордония."

"Едно възможно дерби с кръвния враг Занкт Паули на баражите в края на сезона, трябва да донесе на моите играчи достатъчна мотивация да вземат точки от Гладбах." ‎"Макар че футболът не е точно математика, очаквам ответна реакция от моите момчета в срещата с Гладбах догодина." (след загубата от Борусия Мьонхенгладбах)

"Комплименти за моите момчета, които въпреки двойното натоварване от срещата за окръжната купа срещу Кордония през седмицата, не загубиха разгромно." (след мача с Глабах)

"Критиката минава толкова далеч от мен, колкото топката от крака на Петрич."

"Ако днес Давид Яролим играе добре в дясната полузащита, мисля да го пробвам и на други позиции."

"Арнесен вече каза, че не сме длъжни да печелим срещу Гладбах. Аз ще отида малко по-далеч от него. Ние няма и да печелим."

"Ван Нистелроой този сезон е пропуснал всичките тренировки. Очевидно се опитва да провокира трансфер и да напусне отбора."


"За мен е въпрос на чест да върна Хамбургер ШФ в първа лига за съжаление на футболния съюз."

"Намерих много ефективни начини да разбием Гладбах в края на седмицата. В момента работя върху презентацията ми на ПауърПойнт за играчите."

"Днес изключително се зарадвах на фена на Паули, който почисти стъклото на колата ми на един светофар и намери добри думи за мен."

"Победите срещу Олденбург, Бремерхафен и Кордония явно вече не са от особена стойност. Неуспехът обаче изглежда по съвсем различен начин, приятели!"Източник: http://twitter.com/#!/MichaelOenning

Няма коментари:

Публикуване на коментар